keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Pikakelaus-satokausi

Viileä sää parin viime päivän aikana on hidastanut mansikan kypsymistä selvästi. Toisaalta viileä ja sateinen sää oli hyvä mansikoiden kokoa ajatellen. Tällä hetkellä kypsyminen on hidastunut jonkin verran, ja siis kannattaa soitella. Ajanvarauksen voi tehdä joko soittamalla tai sitten nettilomakkeella. Nettilomakkeen linkki on etusivulla.

Hulinaa on siis riittänyt - tuntuu, että satomausi olisi kaiken kaikkiaan jokusen päivän edellä tavanomaisesta. Tällä viikolla aloitimme myös valkosipulin noston - sekin on siis vajaan viikon normaalia aikaisempaa. Aamulla huomasimme myös, että autotallinkupeessa olevassa punaherukkapensaassa marjat ovat jo melkein kypsiä: paikka on suojainen ja aurinkoinen, ja herukka kukkii siinä hyvin aikaisin joka vuosi. Muina vuosina ei ole osunut silmään, että senkään pensaan marjat olisivat jo näin aikaisin kypsyneet.

Satokauden tilanne tuntuu siis osittain pikakelaukselta: mielenkiinnolla odotamme, miten eri kasvien kehitys tästä eteenpäin jatkuu. Esimerkiksi joissakin avomaantomaattilajikkeissa on jo raakileen alkuja nähtävissä ja maissikin näyttää siltä, että ehkä jo heinäkuun puolella on korjattavaa satoa.

Ei kommentteja: