tiistai 16. elokuuta 2011

Päivittelyä

hups, kylläpä melkein viikko taas vierähtänyt nopeasti.

Vattukausi jatkuu edelleen, ja toistaiseksi vadelmaa on saatavana myös valmiiksi poimittuna. Vadelman lisäksi marjoista on keruussa nyt mustaherukka ja karviainen.

Maissikausi jatkuu edelleen, ja maissia pääsee itsepoimimaan. Maisisn keruu on helppoa ja hauskaa: maissit ovat tänä vuonna kasvaneet korkeiksi, ja maissien välissä on hauskaa puikkelehtia. Kypsät maissintähkät on helppo tunnistaa, koska ne kallistuvat kasvista ulospäin - ikäänkuin tarjoutuisivat poimittaviksi. aitoa sokerimaissia - mitä meillä siis kasvatetaan - voi käyttää jopa sinällään salaateissa, ja grillaus sekä paahtaminen onnistuu parhaiten ilman esikeittoa. Maissintähkät voi itseasissa laittaa suojuslehtineen grilliin.

Omenan satokausi on alkanut, ja nyt myynnissä on Pirjaa, vähän Huvitusta sekä Valkeaa Kuulasta. Nyt tulevana lauantaina ( la 20.8.) on mahdollista päästä myös poimimaan itse Valkeaa Kuulasta klo 10 - 13 välisenä aikana (tai niin kauan kuin omenoita riittää). Jos tiedät olevasi tulossa, kannattaa varailla poimintamäärää etukäteen vaikka soittamalla.

1 kommentti:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

täältä löydät reseptit: http://lautasella.blogspot.com/2011/08/vadelmaviinietikka.html
http://lautasella.blogspot.com/2011/07/kuningatar-ja-vadelmahillo.html