sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kaurasokkeloon! ... ja kaikenlaista muuta

Kaurasokkelo on nyt muuten parhaimmillaan. Tänä vuonna kaurasokkelo levittäytyy alhaalla, lähellä mansikka- ja hernemaita. Kaurasokkeloon on eksynyt vihreä mies, eikä reitti taida olla kaikkein suorin. Löydätkö sinä perille?

Mansikkaa on nyt mukavanlaisesti kypsänä, ja poiminta on helppoa. Astia - kossta riippumatta - tulee täyteen äkkiä. Nyt kannattaa siis maistella mansikoita, ja testata myös eri lajikkeita. Kaikki mansikkalajikkeet ovat kaikki oman makuisiaan ja näköisiään. Eri vuosinakin jokainen lajike on hieman erilainen, koska kasvukauden sää vaihtelee vuodesta toiseen.

Valkosipulia nostamme päivttäin pieniä määriä: tuore valkosipuli on maultaan hyvin pehmeä, ja toisaalta sen vihreät varret voi käyttää purjon tavoin esimerkiksi salaatissa tai ruuanlaitossa makua antamaan. Valkosipulin lisäksi meillä on viljelyssä tavallista sipulia eli keltasipulia sekä punasipulia. Kelta- ja punasipulia niputamem myös päivittäin.

Maissin ystäville voimme ilolla tiedottaa, että todennäköisesti pääsemme korjaamaan ensimmäisiä maissin tähkiä ennätys aikaisin eli jo heinäkuun puolella. Tuore maissi on ihana herkku syötävänä sellaisenaan tai grillattuna.

Avomaantomaateissa ovat myös ensimmäiset kukat avautuneet. Meillä tomaatit kasvavat siis ihan pikeassa mullassa, taivasalla, sään riepoteltavana. Tämän vuoksi tomaattimme eivät ole kauneudessa ykkösiä, mutta toivottavasti maku kertoo omaa tarinaansa.

Ei kommentteja: