sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Herkuttelua marjoilla

Nyt on muuten marjojen lajitarjonta todella runsasta: mansikkaa on vielä, minkä lisäksi vadelmat ovat alkaneet kypsyä todenteolla lämpimän sään myötä. Näiden marjojen lisäksi puna- ja valkoherukat ovat myös kypsyneet meheviksi, sekä ensimmäiset pensasmustikat on myös popsittu. Uudemmista marjoista saskatoonit ovat nyt parhaimmillaan.

Vihannestarjonta runsastuu kokoajan. Tällä hetkellä nostamme joka päivä porkkanaa, sipulia ja valkosipulia sekä keräämme tillinippuja (lehtitilli, kruunutilli). Tilauksesta kerääämme myös yrttejä avomaalta (kähärälehtinen persilja, sileälehtinen persilja, basilika, oregano, meirami, salvia) - näiden kohdalla saatavuus vaihtelee. Vastaavasti, etukäteen varaten, keräämme myös lehtikaalia ja salaattivalikoiman (lollo rosso, tavallista vihreää ja punaista, jääsalaattia).

Maissin kanssa menee vielä muutamia päiviä: enismmäiset lupaavat tähkät ovat viimeistä pullistumista vaille valmiit. Varmaankin nyt lämpimän sään myötä tähkän kehitys saa vauhtia, ja saamme kerättyä ensimmäiset maissit piakkoin. Avomaantomaateissa on myös ensimmäisiä raakileita, eli pian myös niitä pääsee maistelemaan.

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Hei!!!

MInkä hintaisia ovat vadelmat itsepoimittuina? Entä valko-ja punaherukat? Mustaherukoissa taitaa mennä vielä hetkisen :)