tiistai 10. heinäkuuta 2012

paras mansikka-aika...

..on muuten nyt. Tällä hetkellä mansikat ovat pullean meheviä, ihanan punaisia ja niitä on runsaasti. Lajike valikoima on nyt runsaimmillaan: vielä on hiukan jäljellä aikaisia lajikkeita, vaikkakin parhaimmillaan ovat nyt Polka-, Sonata- ja Korona-lajikeet. Myös ensimmäisiä Hiku-mansikoita on maisteltu. Mansikkaahan on hauska säilöä useampaa lajiketta, koska kaikilla lajikkeilla on oma arominsa ja rakenteensa, joka säilyy myös vaikkapa pakastimessa.

Mansikoiden lisäksi nostamme päivittäin myös Siikli-perunaa. Peruna kaivetaan ihan käsipelillä, ja on juuri mukavaa suuhun sopivankokoista. Uudessa Puimasuulissa olevassa kahviossa keitämme päivittäin lounastarjottavaksi Siikliä.

Mansikoiden ja perunoiden lisäksi myynnissä on päivittäin sipulia, hernettä, tilliä ja valkosipulia. Valkosipuli ei ole vielä loppuun asti tuleentunutta, vaan siinä on vielä ihanat vihreät varret. Valkosipulin vihreitä varsia voi hyödyntää sipulin varsien tai purjon tapaan, kunhan poistaa vain keskelläs ijaitsevan , puumaisen tikun.

Nyt tulevana sunnuntaina 15.7. Matti Yrjölä esittelee Paavo Yrjölästä kertovaa näyttelyä. Esittely alkaa klo 14. Tervetuloa!

Ei kommentteja: