tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mansikkaisia säitä

Mansikkaa, mansikkaa - sää hellii mansikoiden kypsymistä, ja koko Mahnalan mäki on täynnä mansikkaa. Tällä hetkellä lajiketarjonta on runsainmillaan ja laatu hyvää. Kaikilla mansikkamailla riittää nyt poimittavaa, joten hyvillä mielin voi sanoa mansikka-ajan olevan nyt parhaimmillaan.

Tulevana lauantai-iltana kannattaa suunnata Mahnalan lavalle, jossa Mahnalan Maamiesseura järjestetää perinteiset Mansikkatanssit. Mansikkatansseissa ratkotaan mm. mansikansyönnin mestaruus - uskallatko mukaan haastamaan vanhoja mestareita? Ja jos mansikansyönti ei suju, niin tarjolla on myös renkaan- ja tikanheittoa sekä mansikkaiset arpajaiset. Mahnalan lavan mäelle kannattaa siis suunnata lauantai-iltana!

Mansikoiden lisäksi satokausi on alkanut tai alkamassa myös monella muulla kasvilla. Tänään tutkittiin valkosipulien tilannetta, mutta taitaa mennä vielä reilu viikko ennenkuin ne ovat nostokypsiä. Valkosipulia odotellessa voi toki herkutella mm. herneillä, uusilla perunoilla, salaatilla, mangoldilla, sipulilla ja lukuisilla yrteillä. Kehäkukat ja ruiskukatkin rupeavat availemaan ensimmäisiä nuppujaan, ja jokunen kukkakimppu on jo kerättykin.

Touhua ja tohinaa siis riittää joka puolella, ja mikäpä ollessa, auringon vihdoinkin helliessä.


Ei kommentteja: