perjantai 25. heinäkuuta 2014

Monenlaista marjaa ja muuta herkkua

Marjakausi runsastuu koko ajan: tänään kerättiin myyntiin ensimmäiset rasiat pensasmustikkaa. Tällä hetkeläl eniten kypsiä marjoja on Aino- ja Alvar lajikkeissa, mutta myös North Blue -lajikkeen marjoja on jo jonkin verran kerättäväksi. Mansikkaakin on vielä vähän, ja vadelmakausi on aluillaan. Mustaherukasta perinteinen Öjeby-lajike on jo kypsää, samoin kypsiä marjoja on puna- ja valkoherukassa sekä vihreissä karviaisissa. Viherherukan ja toisen mustaherukkalajikkeen, Mortin, kypsyminen on myös aivan nurkan takana. Saskatoonin - eli siis sen harson alla piileksivän marjan - satokausi on täydessä vauhdissa.

Vihanneksien satokausi on täydessä vauhdissa: hernettä, porkkanaa, puna- ja keltasipulia, salaattia, mangoldia, yrttejä, kurkkuja kerätään myyntiin. Kurkkusorttina meillä on tänä vuonna mini-kasvihuonekurkku, joka on avomaankurkun kokoinen, mutta kasvihuonekurkun makuinen. Valkosipulin satokausi on myös jo korkattu, ja tuoretta valkosipulia on saatavana päivittäin. Maissin satokauden alkua on kyselty, ja todennäköisesti ensi viikon kuluessa poimitaan ensimmäiset tähkät. Itsepoiminta alkanee parin viikon päästä, ja samoihin aikoihin kypsyvät myös ensimmäiset omenat.

Myyntipisteemme Kyröskosken Tokmannin edessä ja Ylöjärvellä Lihanmestareiden piha-alueella olivat tänään auki viimeistä päivää. Kiitämme asiakkaitamme, ja toivotamme teidät tervetulleiksi muihin myyntipisteisiimme ja tilallamme. Aukioloajat ovat nähtävissä nettisivuillamme, www.yrjolanmarjatila.fi
Tervetuloa!

Ei kommentteja: