sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mansikkakakkukilpailua ja muuta mansikkatohinaa

Tänään oli siis Mansikkasunnuntai, ja mansikkakakkukilpailun päivä. Parikymmentä leipuria oli luonut upeita kakkuja kilpailuun, minkä lisäksi meitä hemmoteltiin runo-ja sanataitelija Jaana Kilpi-Kiukaisen  runoilla ja improvisaatio-ohjaaja Pia Koposen luomalla runokakulla. Tangokuningatar Johanna Debreczenin esiintyminen oli kaunista kuunneltavaa helteisenä kesäpäivänä. Tapahtumanpäivän kruunasi aurinkoinen sää, kesän ensimmäisiä hellepäiviä. Kiitokset mukavasta tapahtumasta kaikille! Erityiskiitokset myös meiltä mansikkakakkukilpailun tuomaristolle, eli tangokuningatar Johanna Debeczenille, Purppurahelmen Hanna Silanderile ja Moision Kotipakarin Terja Moisiolle sekä tietysti Mahnalan Ympäristökoulun edustajille. Kiitokset myös yhteistyöstä Mahnalan Ympäristökoulun vanhempanyhdistys Mahlalle sekä Kosken Plikoille!
Kiitos myös Mahnalan Maamiesseuralle telttojen ja äänentoistolaitteiden lainasta! Mansikkakakkukilpailun tulokset ja kuvia upeista kakuista on tulossa pian Mahnalan kylän sivuille, www.mahnala.com

Mansikkakausi voidaan siis julistaa nyt käynnistyneeksi täydellä tohinalla, ja mansikat ovatkin nyt parhaimmillaan.  Aurinko on tehnyt terää myös mansikoiden värille, ja nyt ne oikein hehkuvat punaisina. Jurui kerättyjä mansikoita on vaikea vastustaa, ja aika paljon niitä tuleekin naposteltua ohimennessä syötyä. Mansikka on toisaalta siitä mukava herkku, että sillä on paljon tutkittuja terveysvaikutuksia. Oikea hyvänmielen herkku siis!

Mansikkamaiden lisäksi kasvimaat puskevat monenlaisia herkkuja: eri salaatteja, portulakkaa, yrttejä, sipulia ja hernettä. Nyt alkavalla viikolla tutkitaan myös valkosipulin tilanne - hyvin pian saataneen nauttia myös tuoreesta valkosipulista.

1 kommentti:

Kuningattaren kulinarismia kirjoitti...

Tässä mun blogikirjoitus mukavasta päivästä! Kiitos Yrjölän väki. Mansikoita pakkanen täynnä. :)

http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/07/mansikkaa-mansikkaa-mansikkaa.html