perjantai 18. heinäkuuta 2014

Marjakauden runsautta

Heinäkuun kääntyessä loppupuolelle marjamaiden ja vihanneksien sato monipuolistuu. Mansikkaa saa yhä, mutta myös vadelmien aika on alkanut. Herukoista sekä puna- että valkoherukat ovat jo paikoin kypsiä, samoin saskatoonia pääsee keräämään. Saskatoonit piilottelevat tänä vuonna harson alla, etteivät rastaat söisi niitä. Saskatoonien lisäksi myös pensasmustikasta löytyy jo ensimmäisiä kypsiä marjoja. Lyhyesti voisi siis koostaa: monenlaisia marjoja on nyt saatavana, ja niillä kannattaa herkutella nyt.

Metsässäkin mustikat alkanevat kypsyä, ja jos satut löytämään hyvän mustikkapaikan, etkä tiedä mitä niillä tekisit, niin tarjoa meille. Ostamme metsämustikkaa perattuna.

Vihannes- ja yrttimaan sadosta täytyy mainita mangoldi eli lehtijuurikas, joka oli yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa havaittu kolmanneksi parhaaksi ravinnetiheydeltään. Mangoldia enemmän ravinteita oli vain vesikrassissa ja kiinankaalissa, täytyisiköhän niitä yrittää viljellä ensi vuonna? Tutkimusessa oli verrattu 47 eri kasvilajia toisiinsa, lisätietoa on esimerkiksi täällä.

Ruokosen Ravun rapuja on saatavana kauttamme: jos jätät tilauksen tiistaina puoleen päivään mennessä, varmistat ravut viikonlopun rapujuhliin.

1 kommentti:

Riina kirjoitti...

Hei!

Minkä hintaista on mansikka ja vadelma itse poimittuna? Kuinka pitkään mansikkaa on vielä saatavilla?
Oletteko auki joka päivä?

Kiitos vastauksesta!