keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vehnäsokkelo avattu

Eilen vehnämaahan luotiin sokkelon polut, ja ensimmäiset  kävivät jo kokeilemassa reittiä meiltä naapuriin, Yli-Rautian tilalle. Vehnä on kasvanut tänä vuonna melko korkeaksi, ja sokkelo levittäytyy puolen hehtaarin alalle. Tervetuloa sokkeloseikkailulle!

Mansikkaa kypsyy yhä edelleen rivakkaa tahtia, ja tällä hetkellä itsepoiminnassa ovat mm. Polka-, Sonata- ja Hiku-lajikkeita. Jos erityisesti Hiku kiinnostaa, niin sen saatavuus tilanne kannattaa varmistaa etukäteen, koska sen ala on meillä pieni.  Hiku on vanha kotimainen lajike, jonka erikoisuus on vähähappoisuus. Vähähappoisuus tarkoittaa myös sitä, että se ei happamoidu pakkasessa, eli se on siis erinomainen pakaste marja.

Vadelmariveissäkin on jo ensimmäisiä kypsiä marjoja, ja myös niitä pääsee jo keräämään itse - toki tällä hetkellä marjat ovat sen verran harvassa, että isompien määrien keräämistä kannatta vielä hetki lykätä eteenpäin. Pensasmustikan tilanne on sama kuin vadelmalla, eli jonkun verran kypsiä marjoja on jo, ja vaikkapa kakun päälle löytynee myös sieltä koristuksia.

Puna- ja valkoherukatkin ovat jo melkein kypsiä rinteessä, joten myös mehumaijoja kannattaa alkaa virittelemään.


Ei kommentteja: