sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Mahnala matkaa tulevaisuuteen

Juhannuksen aika on nyt vietetty, ja jos Kustaa Vilkunan "Vuotuiseen ajantietoon" uskominen, niin sään pitäisi loppuvuoden olla mukava ja suotuisa, Tällä hetkellä huomiselle maanantaille ja ylihuomiselle on luvassa epävakaista ja ehkä jopa sateista säätä, mutta sen jälkeen sään pitäisi poutaantua - juuri parahiksi siis (kuivan) heinänteon ja mansikan poiminnan kannalta. Säähän liittyvien epävarmuuksien vuoksi Suomessa suurin osa heinästä tehdään ns. säilöheinäksi, koska tällöin laatu on parempi.

Nyt alkavaa viikkoa voisi kutsua myös Mahnalan kylän "tulevaisuuden viikoksi", koska nyt tulevana keskiviikkona 28.6. klo 18 alkaen Jyväpirtillä järjestetään yleisötilaisuus Sasi-Mahnala-Laitila-Metsäkulma osayleiskaavaan liittyen ja  sunnuntaina 2.7. kaavasuunnittelija pitää vastaanottoa klo 12 - 17 täällä meillä Marjatilalla. Kaavasuunnittelijan vastaanotto on todennäköisesti Navetalla, kun siellä on runsaati pöytätilaa karttojen levittelemiseen. Täällä lisätietoa aiheesta, ja tästä linkistä löytyvät mm. kunnanhallituksen päätökset koskien osayleiskaavan vireille asettamista - tästä linkistä löytyy muita ajatuksia Hämeenkyrön kunnan maankäytön kehittämisestä (kannattaa lukaista myös tämä, eli se siinä kunnanhallituksen päätöksen liitteenä oleva raportti, .pdf-muodossa).

On äärettömän hienoa, että kunnan virkamiehet tällä tavoin jalkautuvat tänne kyliin, ja kuulostelevat maailman menoa myös meidän kyläläisten kannalta. Mahnala ja Hämeenkyrö kehittyvät eteenpäin ainoastaan yhteistuumin ja yhteisvoimin - on hyvä asua ja yrittää täällä.

ps. ja tämä ei ole maksettu mainos

Ei kommentteja: