torstai 24. elokuuta 2017

Omenaa, maissia ja marjoja

Vadelmakausi jatkuu edelleen runsaana, ja päivä päivältä myös kypsien pensamustikoiden määrä pensaissa on suurempi. Mustaherukkaa on myös vielä, ja muunkin värisiä herukoita ahkerimmat poimijat ovat löytäneet. Karviaisten marjat ovat myös nyt makeimmillan, ja vielä mansikoitakin on jonkin verran - voiko marjakausi olla tämän monipuolisempi?

Tällä viikolla on kerätty myös ensimmäiset omenat - lajike on Pirja, joka on herkullinen, napakka ja makea omenalajike. Omenamehun puristusta aloitellaan ensi viikolla, ja viime vuotiseen tapaan teemme myös rahtipuristusta - eli puristamme asiakkaiden omenoista mehua, ja tarvittaessa sen myös pullotame. Lisätietoja rahtipuristuksesta saa helpoiten soittamalla (p. 0400 - 625 636). Pienin puristettava määrä on n. 30 kg omenoita eli 6 - 7 sangollista.

Tänään kerättiin myös ensimmäiset sokerimaissit. Sokerimaissin itsepoiminta alkanee ensi viikon puolivälissä, heti kun poimintakypsiä maissintähkiä on helppo löytää. Maissikausi jatkunee noin kuukauden verran eteenpäin - grilliä ei siis kannata vielä laittaa talviteloille!

Ei kommentteja: