lauantai 5. elokuuta 2017

Päivityksiä ja päivittelyä

Syksyn tulon marjatilalla huomaa siitä, että osa kesätyöntekijöistä suuntaa kohti kouluja ja opintoja. Tämän vuoksi suljemme jatkamme myyntipisteistä Hämeenkyrön S-marketin edustalla, jossa myyntipiste on  avoinna maanantaista lauantainhin (huomenna su 6.8. myyntipiste on vielä avoinna, samoin kuin Ikaalisten Nesteellä oleva myyntipisteemme). Kiitokset tässä vaiheessa uutterille kesätyöntekijöillemme - marjakausi toki vielä jatkuu runsaana ainakin elokuun ajan ja tilamyymälämme on avoinna joka päivä. Olemme mukana myös Pirkanmaan seudun REKO-lähiruokarenkaissa, joissa myyntitapahtumia on keskimäärin joka toinen viikko eri puolilla Tamperetta ja Pirkanmaata. REKO-lähiruokarenkaiden kautta on mahdollista tilata tuotteita suoraan tuottajilta ja pieniltä valmistajilta. Lähiruokarenkaat toimivat facebookissa, ja esimerkiksi tässä on linkki kattavaan listaan.

Vadelmasesonki on ihan aluillaan: eilen ja tänään päästiin keräämään ensimmäisiä isompia määriä vadelmia. Todennäköisesti seuraavien parin-kolmen viikon aikana määrät kasvavat, ja elo-syyskuun vaihteessa myös avomaan karhunvadelmat alkavat kypsyä.

Vihannesmailla tapahtuu myös: valkosipulikausi on nyt täydessä vauhdissa, papukausi on aluillaan. Sokerimaissin poiminta alkanee parin viikon jälkeen - ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin silloin kerätään myös ensimmäiset omenat ja puristetaan omenamehua. Tututtuun tapaan puristuspäivinä Puimasuulilla on myynnissä omenatuoremehua - eli siis juuri sitä nektaria, jota saadaan puristamalla murskattua omenaa vesipainepuristemella. Tuoremehu säilyy jääkääpaissa muutaman päivän, tai pakastimessa vuoden verran.


Ei kommentteja: