lauantai 10. heinäkuuta 2021

Mansikkakausi jatkuu & avomaan vadelman tilanne

 Tänään lauantaina on pitkästä aikaan sadellut. Onneksi sade tuli alkuun hissukseen, mutta toki muutama kunnon ryöpsähdyskin tänään on tullut. Nyt taivas on taas lähes pilvetön, ja aurinko paistaa. 

Mansikkakausi jatkuu edelleen: avomaalla on poiminnassa nyt runsaasti helteiden takia pienikokoiseksi jäänyttä Polkaa. Satotaimimaiden - eli siis sellaisten mansikantaimien, mitkä on istutettu keväällä - satokausi on aluillaan. Tunneleistahan mansikkaa kerätään vielä pitkälle syksyyn, toki määrät sieltä pikkuhiljaa vähenevät.

Vadelmaa poimitaan jo jonkin verran päivittäin tunneleista myyntiin. Avomaan vadelmanpoiminta alkaa huomenna sunnuntaina. Nyt muutamana ensimmäisenä päivänä kerättävä määrä on pieni, mutta pian satoa on runsaasti.

Pensasmustikkakausi on aluillaan, ja ensimmäisiä mustikoita on jo poimittu. Pensasmustikkamaan reunassa oleva saskatoon-pensasrivi on myös täynnänsä kypsiä marjoja, eli niitä himoavan kannattaa nyt suunnata kohti pensaita. Saskatoon-pensaat on peitetty verkolla, koska se on lintujen suosikkimarja. Linnut saattavat syödä koko rivin tyhjäksi hetkessä, sen verran herkullista se on. Saskatoon on todella terveellinen, tässä selvityksessä siitä ja muista marjoista lisätietoa. 

Punaherukat ovat myös jo punastuneet poimittaviksi. Mansikan tavoin se taitaa nyt tulla yhdessä rysäyksessä.


Ei kommentteja: