torstai 22. heinäkuuta 2021

Viileyttä - vihdoinkin

 Tällä viikkoa keli on selkeästi viilentynyt, ja tänään tuuli tuntui aika ajoin jopa kalsealta. Marjakauden runsaudesta saa nyt nauttia - kerättävissä on nyt montaa sorttia. Vadelmakausi on nyt runsaimmillaan, minkä lisäksi pensasmustikan satokausi on jo hyvässä vauhdissa. Mansikkaakin sitkeimmät ja kokeneet marjastajat ovat löytäneet kyllä. Herukoista muun väriset kuin mustat ovat jo täysin kypsiä, eikä mustaherukoiden kypsymisessä mene enää kauaa. Saskatoonia on myös vielä poimittavissa.

Muuta itsepoiminnassa olevia kasveja ovat sipuli ja herne. Sipulin itsepoimintahan on meillä katon alla pöydällä, jonne sipulit on kerätty valmiiksi kuivahtamaan. Hyvällä lykyllä sipulit säilyvät kuivassa melko pitkään. Valkosipuli ei ole vielä niin pitkälle tuleentunutta, että sitä voitaisiin nostaa itsepoimintaa varten. Ehkä viikon päästä? Aika näyttää....

Kalenteriin kannattaa muuten nyt jo raapustaa ylös tämä, eli Landefest-Hämeenkyrö. Landefest esittelee monipuolisesti maaseutua, maatilataloutta sekä elämää ja työntekoa maalla. Lisätietoa tulossa pian lisää tästä hyvän mielen ulkoilma-tapahtumasta.


Ei kommentteja: