sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Juhannusviikkoa aloitellaan

 Juhannus lähestyy vääjäämättä, ja keskikesä on lähestymässä. sääennusteen mukaan nyt on edessä vielä kolme hyvin kuumaa päivää, minkä jälkeen aatonaattona eli torstaina satelee. Juhannusaatosta eteenpäin lämpötila näyttäisi vakiintuvan parinkymmenen plusasteen hujakoille, mikä olisi oikein passeli sää kaikille: ihmisille, kasveille ja eläimille.

Tänään meillä oli Navetassa avoinna ensimmäistä päivää Flora Ann Heinäsuon taidenäyttely "Seinäkukka". Flora on nuori hämeenkyröläinen taiteilija, ja tämä on hänen ensi näyttelynsä yksin. Näyttely on avoinna päivittäin klo 12-18, ja sisäänkäynti on kivisen Navetan puolivälissä.

Puimasuulin aukioloajat nyt juhannusviikolla ovat vaihtelevat: huomenna maanantaina paikalla ollaan klo 10-19, tiistaina avataan klo 9 ja päivystetään bingon loppuun. Keskiviikkona ja aatonaattona torstaina ollaan paikalla klo 9-19. Aattona perjantaina 23.6. ollaan päivystämässä klo klo 9-17 ja sunnuntaina palaillaan arkeen ja normaaliin  - eli ollaan avoinna klo 11-19.

Myyntipaikoista huomenna maanantaina avataan Ikaalisten Nesteen pihassa sijaitseva myyntipiste, ja avoinna ovat myös Ikaalisten Kompin pihassa oleva myyntipiste sekä S-market Tippavaaran pihassa ovat jo avoinna. Ensi viikolla avataan myös muuta myyntipisteemme, jotka sijaitsevat Häijäässä Herkkujuustolan pihassa, Kyröskoskella Tokmannin edessä sekä Hämeenkyrön kirkonkylän S-marketin edessä. Kaikki aukioloajat tarkistettavissa nettisivultamme, www.yrjolanmarjatila.fi

Mansikan itsepoiminnan aloitusta kysellään, ja tällä hetkellä se näyttää alkavan heti juhannuksen tienoolla. Alkuvaiheessa poiminnassa on pienehkö, aikainen alue. Todennäköisesti kuitenkin kesä-heinäkuun vaihteessa päästään noukkimaan isompaa alaa, ja herneen itsepoimintakin käynnistynee silloin. Itsepoiminnan aloituksesta kerrotaan heti täällä blogissa sekä meidän omalla nettisivulla, kun tiedetään varmasti.

Ei kommentteja: