perjantai 16. kesäkuuta 2023

Tähtäin juhannukseen - tanssien seinäkukkasina?

Tänään oli se päivä, kun tehtiin ensimmäisiä koekaivuita perunasta ja saatiin jotain myyntiinkin. Viljelyssä meillä on Siikliä ja Annabelleä, ja näistä kahdesta potusta Annabelle kasvaa ehkä aavistuksen reippaammin. Sipuli- ja valkosipulimaalla täytyy mennä vielä tekemään tarkastuskierros, mutta aika todennäköisesti sieltäkin jotain on löytyvissä. Varsinainen sipuliosa on vielä toki pieni, mutta varret ovat kyllä herkkua salaattiin. Hernemaallakin näyttää jo mukavalta, ja ensi viikolla kerättäneen myyntiin ensimmäisiä palkoja.

Ja mansikoita, niiden lajikevalikoima laajenee joka päivä. Tällä hetkellä poimitaan eniten Favori- ja Florentina- lajikkeita, mutta esimerkiksi ensimmäisiä Magnum-mansikoita ollaan myös poimittu. Nyt kerättävät lajikkeet kasvavat tunneleissa, ja juhannuksen tienoolla tai heti sen jälkeen alkanee satokausi myös avomaalla. Vadelman satokausi tunneleilla on alkamassa viimeistään hetimiten juhannuksen jälkeen.

Tällä viikkoa on ollut myös monenmoista muuta hommaa. Viime perjantaina meillä oli koulutustilaisuus erityisesti uusille kesätyöntekijöille, ja tällä viikkoa ollaan jatkettu asian tiimoilta pienryhmissä. Myyntipaikkoja on ollut nyt avoinna kaksi, ja ensi viikon aikana avataan kaikki myyntipaikat.

Sunnuntaina Navetassa avautuu Flora Heinäsuon taidenäyttely "Seinäkukka". Näyttely on avoinna päivittäin klo 12-18. Flora Heinäsuo on kotoisin Hämeenkyröstä, ja tämä on hänen ensimmäinen oma näyttelynsä. Tervetuloa tutustumaan myös meidän puolesta!

Tänään oli muuten vanhan kansan mukaan nauriin ainoa ja oikea kylvöpäivä - nauris piti siis kylvää perjantaina ennen mittumaaria, eli vielä ehtii.

Ei kommentteja: