sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Vauhdikkaasti uuteen viikkoon

 Onpas ollut vauhdikas viikko! Mansikkaa poimitaan tällä hetkellä päivittäin, ja pieniä määriä on toimiteltu lähiseudulle myyntiin. Omista myyntipaikoista ensimmäiseksi on saatu avattua uuden S-market Tippavaaran myyntipiste Kyröskoskella, ja huomenna avataan Kompin edessä oleva piste. Näihin lähiseudun REKOihinkin saatiin kuluneella viikolla ensimmäisiä mansikoita - ja tietysti mansikkaa on myös meidän omassa tilamyymälässä myynnissä. Tilamyymälämme palvelee nyt alkavan viikon ma-pe klo 10-19, la klo 10-18 ja su klo 11-19 - tiistaina toki bingoillaan, ja auki ollaan tietysti bingon loppuun asti.

Itsepoiminnan alkamista kysellään, ja todennäköisesti viimeistään heti juhannuksen jälkeen päästään aloittamaan. Tunneleilla kausi on viileän kevään takia alkanut varsin hitaasti, mutta avomaat toisaalta ovat ihan normaalissa tahdissaan.

Perunamaalla on sellaisia pieniä mukulanalkuja penkeissä piileksimässä, ja varmaankin siinä juhannusviikon aikana ruvetaan nostamaan ensimmäisiä. Samoihin aikoihin myös ensimmäiset sipulit ovat kasvaneet kokoa, ja päästään niitä niputtamaan.

Hallavaroitukset ovat hiukan aiheuttaneet jännitystä, mutta toistaiseksi ollaan selvitty pelästyksillä. Mittareissa on kylmimmissä paikoissa ollut aamuyöstä lämpötila pakkasella, mutta onneksi kylmät hetket ovat tosiaan olleet ainoastaan vain hyvin paikallisia. Nyt sääennusteet näyttävät kesäkelin todella alkavan, mutta toivottavasti noilta kovimmilta helteiltä säästyttäisiin. Aika näyttää.


Ei kommentteja: