maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kuuma kesäkuun alku

Helleaalto on hellinyt, ja kasvit ovat kiirehtineet kasvuaan. Alkukeväästä kasvuunlähtö oli hidasta, ja tuntui ettei oikein mitään tapahtunut. Helleaalto suorastaan räjäytti kasvun, ja töiden kanssa on pitänyt kiirettä - kaikki tapahtuu nyt tuplanopeudella, jos vertaa vaikka viime kevääseen. Helteen vuoksi kastelua on tehty jo runsaasti, ja kastelulaitteiden viritys on ollut ylltäävän aikaa vievää: yhden liitoksen kanssa on ollut murheita, mutta nyt se näyttäisi olevan kunnossa.

Mansikat kukkivat ja vadelman kukinta on alkaa hyvin pian. Kirsikka- ja päärynäpuiden kukinta on jo päättynyt, omenapuutkin ovat aika lailla lopettaneet kukintansa. Maissi- ja papukylvökset ovat erityisesti nauttineet lämmöstä, ja kasvaneet vinhaa vauhtia.

Puimasuulin tuotevalikoima on tässä päivtysten välissä laajentunut: myynnissä on Puutarhuri Kari Alpin  kasvattamia kesäkukkien taimia, jotka on viljelty siis täällä Mahnalassa.  Hiukan kauempaa on toinen myymälämme uutuus: Ylämaan naudan tölkkilihaa. Pitkäsarviset naudat ovat kasvaneet Kirsi ja Arto Huhtalan hoidossa Luopajärvellä, Jalasjärvellä. Vapuksi tullut uutuus, Mattilan Marjatilan alkoholiton, mansikkainen kuohujuoma - hylly saa täydennystä huomenna tiistaina.

Ei kommentteja: