perjantai 28. kesäkuuta 2013

Linnut - vaviskaa

Tänään meille ilmaantui pellon laitaan kaksi variksenpelättiä kesätöihin: toinen luomus on nimeltään Ti-Ti-Nalle ja Kuumailmapallo, ja sen on luonut Riitta Korpela.  Toinen variksenpelätti on nimeltään Kokki, jonka takaa paljastuu Jyrki Sukula. Kannatta käydä katsomassa, miltä pelottavat pelätit näyttävät - ja kaikki muutkin Mahnalan mansikkamaille tulleet pelätit. Täältä lisätietoa pelättikisasta ja äänestykseksestä - kannattaa äänestää, sillä äänestäjien kesken arvotaan herkkukori.

Parhaan pelätin valinnan jälkeen kaikki pelätit huutokaupataan. Huutokaupan koko tuotto menee Mahnalan Ympäristökoulun koululaisten hyväksi Mahla ry:n kautta. Nyt kannattaa siis tulla huutamaan itselleen ammattimainen pelätti - kokemusta lintujen pelottamisesta peläteillä on.

Täällä Mahnalassa ovat nyt kesäkukkaset kauneimmillaan - toivoisimme, että kukkien annetaan kukkia paikoillaan, ja niitä kerätään ainoastaan valokuvaten. Meillä on muutamia aluieta, joissa kasvaa luonnonvaraisia kuvien ketojen kasveja, mm. ketoneilikkaa, kellokukkia, mataria, mäkitervakkoa, ahdekaunokkia ynnä muita harvinaistumassa olevia lajeja. Haluamme nämä säilyttää, minkä vuoksi on tärkeää, että kukat saavat kukkia sijoillaan ja siementää. Tällöin kasvit säilyvät parhaiten, ja myls toivottavasti lisääntyvät tulevaisuudessa. Niittykukat eivät myöskään kestä kauaa maljakossa, parhaiten ne ilahduttavat kukoistaessaan ulkona kasvupaikallaan.

Ei kommentteja: