torstai 11. heinäkuuta 2013

Jee - papukausi alkanut

Tänään oli oikein mukava päivä - saatiin kerättyä kesän ensimmäiset pavut. Pavut ovat aivan taivaallisia keitettyinä, perunan lisukkeena. Ryhdymme huomisest alkaen keittämään niitä Puimasuulin perunalounaalle - tervetuloa herkkulounaalle! Papuja voi myös pakastaa helposti talven varalle: itse pakastamme pavut sinällään, ilman esikeittoa, sopivan kokoisiin annospusseihin. Talvella annospussista on helppo laittaa papuja esimerkiksi höyrykattilaan kypsymään tai vaikka kuullottaa öljytilkassa paistinpannulla.

Vadelmat ovat alkaneet kypsymään ennätyksellisen aikaisin. Vatunnälkäisten kannattaa siis ruveta pian harkitsemaan vadelman säilöntää, koska aikainen vadelmakauden alku ei välttämättä lupaa kovinkaan pitkää kautta.

Mansikkaa löytyy yhä, toki kausi rupeaa kääntymään loppupuolelle. Harvinaista kyllä, sää näyttää suosivan mansikkaa...ainakin tämän hetkisen ennusteen mukaan tiedossa on kuivaa, lämpimiä ja aurinkoisia päiviä ja suhteellisen viileitä öitä. Tälläisellä säällä myös ne viimeisetkin raakileet jaksavat kasvaa siedettävän kokoisiksi mansikoiksi.

Maissimailla tehtiin tänään ensimmäinen vakavampi tiedustelu: mukavalta näyttää. Ennätyslämmin kesä on kirittänyt maisseja kasvussa, pitkästä päivästä huolimatta. Jos kaikki menee hyvin, niin ensi viikonloppuna saattavat olla myynnissä ensimmäiset tuoreet sokerimaissin tähkät.

Ei kommentteja: