maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mansikoita riittää poimittavaksi

Sää on ollut viime päivinä varsin haastava - eli siis perinteisen suomalainen kesäsää. Ennuste voi olla helteinen, mutta sitten joku sadepilven lonka menee auringon ja Mahnalan väliin, ja sää on muuta kuin helteinen. Toisaalta taas, jos ennusteet näyttävät sadepäivää, tuloksena on ollutkin pilvipoutainen sää. Sää selviää siis parhaiten, kun vilkaisee ulos tässä meillä: useinhan saattaa olla, että esimerkiksi Nokialla tai Tampereella sataa, mutta tässä ei sada. Tämä Mahnalan harju sekä järvialue jakavat monesti sateet.

Mansikkaa riittää - tällä hetkellä poiminnassa ovat Polka-, Sonata- ja Korona-lajikeet. Kaikki soveltuvat hyvin pakkaseen ja syöntiin.

Vadelman satokauden oletamme alkavan viikon - kahden kuluessa. Herukat alkavat myös pikapuoliin, samoin kuin pensasmustikat.

Eilen saimme myyntiin myös erän harvinaista herkkua: aitoa hämeenkyröläistä lakkaa. Lakkaa on todella kaunista, tasaisen värittynyttä ja iso marjaista. Toiveissa on saada nyt alkavalla viikolla vielä lisää lakkaa myyntiin, saa nähdä kuinka käy.

Ei kommentteja: