lauantai 27. heinäkuuta 2013

Sato- ja myyntitiedotuksia

Ikaalisten Nesteen pihassa oleva myyntikojumme sulkeutui tänään tältä satokaudelta. Kiitämme myyntipisteen asiakkaita! Myyntipisteistä jatkaa edelleen Hämeenkyrön S-marketin edessä oleva myyntipiste, joka palvelee ma - la. Tilamyymälä Puimasuuli sekä itsepoiminta ovat avoinna joka päivä.

Vadelmakausi jatkuu runsaana, ja tällä hetkellä tuntuu, että huomiselle sopii lisää poimijoita. Kauempaa tullessa kannattaa kuitenkin soitella etukäteen, ja varmistaa marjatilanne. Suurimmat vatut lymyilevät pensaan sisällä, eli esimerkiksi jakkaralla istuen näkee ne suurimmat ja mehevimmät marjat helpoiten. Vatun poiminta on aika mukavaa jumppaa ylös-alas: vadelmia on joka puolella pensasta, ja  jotta saa kerättyä kaikki marjat pensaasta, täytyy kurotella ja kyykistellä.

Maissikausi on aivan pian alkamassa - huomenna aamusta olisi tarkoitus tehdä tiedusteluretki maissimaahan. Omenamaalla raakileet ovat pullistuneet melko isoiksi jo, ja varmaan viimeistään kuun vaihteen tienoolla päästään aloitelemaan omenoiden keruuta. Omenalajikkeista ensimmäisenä kypsyy Pirja, joka on herkullisen makea uudehko suomalainen lajike.

Ei kommentteja: