tiistai 20. elokuuta 2013

Herkuttelua maissilla

Viime viikonloppupuolella maissikausi alkoi todenteolla. Maissi on hauska kasvi: korkean, läpitunkemattoman kasvuston keskellä kulkiessa olo on kuin kävelisi viidakossa. Poimintavalmiit tähkät erottuvat sillä, että ne törröttävät sivullepäin - vielä kehittyvät tähkät ovat lähestulkoon kaikki ylöspäin. Nyt on siis aika herkutella maissilla ja pakastaa sitä. Yksi yksinkertaisimmista tavoista kypsentää maissi, on laittaa se suojuslehtineen avotulelle ritilän päälle. Kun lehdet hiukan kärvähtävät, on maissi kypsää. Suojuslehdet käännetään alaspäin "tikkarin varreksi", ja eikun syömään. Kääntäessä kannattaa varoa näppejään, sillä maissi on kuuma.

Hämeenkyrön S-marketin edessä oleva myyntipiste sulkeutui viime viikolla. Kiitämme asikkaitamme - on ollut mukava kesä! Kiitokset myös kaupan väelle! Maissia ja omenoitamme on myynnissä Hämeenkyrön S-marketin hedelmä- ja vihannesosastolla.

Puimasuuli palvelee yhä edelleen päivittäiin. Tällä hetkellä vähäisiä määriä vattuja löytyy yhä - lähinnä pensaiden sisäosista ja alaoksilta. Mustaherukkaa on myös vielä, samoin hernettä. Ja maissikausi on nyt aluillaan. Kaikkia näitä tuotteita pääsee itsepoimimaan, mutta niitä on saatavana myös valmiiksi poimittuna - marjoja kerätätään ainoastaan vähäisiä määriä, mutta maissia on sitäkin runsaammin.

Ei kommentteja: