torstai 22. elokuuta 2013

Lähiruokasafari lähestyy, sadonkorjuuta riittää

Nyt tulevana lauantaina 24.8. Aamulehden Moro järjestää Lähiruokasafarin. Lähiruokasafarin tavoitteena on innostaa tutkimusmatkalle tänne maaseudulle, ja monenlaisia tutustumiskohteita on tarjolla.

Tällä hetkellä erilaisten kasvisten tarjonta lienee runsaimmillaan. Aurinkoiset säät ovat suosineet marjanpoimintaa, ja tänään keräsimme vadelman lisäksi myös mansikkaa. Huomenna yritämme toistaa saman - eli siis kerätä sekä mansikkaa että vadelmaa - jos vain sää sallii. Mansikan ja vadelman lisäksi tarjolla on mm. perunaa, porkkanaa, sokerimaissia, papuja, kurpitsaa, valkosipulia sekä runsasvalikoima kaikenlaista vihreää: salaatteja, lehtikaalia, mangoldia, tuoreyrttejä yms. Omenoista nyt myynnissä ovat mm. Valkea Kuulas, Vuokko ja Suislepp. Pirjaa ja Huvitusta on myös vielä vähän. Ensimmäiset luumut on myös kerätty myyntiin - luumuvuosi ei tänä vuonna kovin runsaalta, mutta niitäkin siis saadaan. Päärynöissä menee muutava viikko vielä.

Omenamehua puristeaan nyt useamman kerran viikossa. Omenatuoremehu on ihanan raikas janojuoma, jota voi halutessaan laimentaa vedellä. Eri omenalajikkeista tehdyt mehut maistuvat erilaisilta - aivan kuten eri omenatkin.

Sokerimaissin keruu on nyt täydessä vauhdissa, ja jos sää sallii nyt viikonloppuna viritämme paahtopisteen tähkille. Avotulella paahtaminen on ehkä kaikkein täydellisin tapa valmistaa maissia - siihen tulee sellainen popkornimainen vivahde.


Ei kommentteja: