maanantai 12. elokuuta 2013

Maissia ja omenaa

Maissia on alkanut kehittyä korjuukypsäksi rivakkaa tahtia, ja huomisesta alkaen maissia pääsee myös itsepoimimaan. Maissin itsepoiminta on helppoa ja hauskaa: tähkät ovat korkealla kasvustossa, ja poimintavalmis tähkä erottuu helposti.

Omenasta on saatavana Pirjaa ja Huvitusta, jotka molemmat ovat makeita herkkuomenoita heti syötäväksi. Valkea Kuulas on ihan tulollaan, mutta vaatii vielä hetken kypsyäkseen. Valkeasta Kuulassta tulee ehkä maailman paras omenasose ja omenapiirakka, minkä vuoksi niitä on jo kerättynä Puimasuulissa näitä herkkuja varten. Kannattaa kysyä, jos vaikka omenapiirakan teko on mielessä.

Omenoista olemme puristaneet myös omenamehua, jota on myynnissä pullotettuna Puimasuulissa. Isompia määriä omenatuoremehua myymme puristuspäivinä asiakkaan omaan astiaan.


Tällä viikolla yritämme saada toimintaan myös omatoimipuristuspisteen. Omatoimipuristuspisteessa on omenamurskain ja omenapuristin, joita voi käyttää sovitusti ohjeiden mukaan omalla vastuulla. Puristuspisteessä voi puristaa meiltä ostetut omenat mehuksi ilmaiseksi. Omien omenoiden puristamisesta perimme 0,2 € / kg laitteiden käyttömaksua. Jos tuot omia omenoita, pesethän omenat etukäteen ja huolehdit, ettei niiden joukossa ole vierasesineitä (esim. kiviä). Muista ottaa riittävästi ämpäreitä tai muita astioita omenamehua varten. Myymme myös ämpäreitä, jos omat astiat eivät riitä.

Ei kommentteja: