torstai 12. kesäkuuta 2014

Mansikan itsepoiminta alkaa huomenna

Hieno alkukesä on nopeuttanut mansikoiden kypsymistä, ja heti huomenna torstaina aloitamme mansikan itsepoiminnan. Poiminnassa ovat nyt Emily-, Solprins- ja Jonsok- lajikkeet, jotka kaikki ovat yleislajikkeita: ne soveltuvat syötäväksi heti tai sitten säilöttäväksi. Itse asiassa Jonsokista taitaa tulla myös paras mansikkahillo: kirkkaanpunainen ja maukas, voimakkaan mansikkainen. Mansikan säilöntää kannattaa siis jo aloitella nyt jo.

Perunat ovat myös kasvaneet nostokokoisiksi. Tällä hetkellä nostetaan Arielle-lajiketta, joka on aikainen, kiinteähkö, vaaleankeltainen varhaislajike, joka on malliltaan pyöreä.

Huomenna torstaina avaamme myös myyntipisteet Hämeenkyrön S-Marketilla, Ikaalisten Nesteellä sekä Ylöjärvellä Lihanmestareiden piha-alueella - tervetuloa ostoksille. Myynnissä on nyt mansikkaa ja perunaa.

Tässä kotosalla ollaan valmisteltu tulevan sunnuntain mansikkakauden avajaisia. Sunnuntaina 15.6. tarjoamme mansikkakakkukahvit kävijöille, ja tietysti tiluskierroksen klo 15. Taitava irkkubändi Isara aloittaa klo 18, ja keikkalippuja (á 10 €) myynnissä nyt Puimasuulilla. Keikka on ikärajaton, ja alle 16 v. pääsevät keikalle ilmaiseksi. Kannattaa siis tulla paikalle vaikka koko perheen voimin - viime vuonna musiikki tempaisi mukaansa ja tanssiksihan se meni.

Mansikkakakkukilpailun ennakkoilmoittautuminen on käynnissä, nyt kannattaa ilmoittautua. Kilpailun palkintona on  tietysti mansikoita. Sarjoja on kaksi, yli ja alle 16-vuotiaat.


Ei kommentteja: