keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mansikkaa, mansikkaa ja vähän myös hernettä

Viileä kausi on kasvattanut mansikoita jättimäisiin mittoihin - ei tule mieleen, koska viimeksi on tälläinen viileä jakso osunut näin sopivasti mansikoiden kokoa kasvattamaan. Jättimarjan kypsyminen vie ehkä hetken pidempään kuin pienempien, mutta ne kyllä toisaalta täyttävät ämpärin nopeaan. Viime vuonnahan tähän aikaan osui kova hellejakso, joka kypsytti mansikat samaan aikaan koko Suomessa. Muta näin taas sen huomaa, että vuodet eivät ole veljeksiä.

Ensi viikolla vietetään taas valtakunnallista Mansikkaviikkoa. Mansikkaviikko päätty meillä Suven ja Runon sunnuntaina 6.7. vietettävään Mansikkasunnuntaihin, jolloin tarjolla on kakkua ja kulttuuria. Kakkua ja kulttuuria tarjoilevat Mahla ja pappatunturikerho Kosken Plikat. Tervetuloa - Mansikkakakkukilpailu on kaikille avoin leivontakilpailu, jossa palkintona on vastapoimittuja mansikoita.

Punaisen lisäksi myynnissä on myös jotain vihreää, eli herneiden ensimmäinen kylvöerä on ehtinyt keruu kokoiseksi. Näissä ensimmäisissä herneissä ei ole juurikaan vielä paloissakaan säikeisyyttä, ja halutessaan ne voi siis popsia kokonaan, palkoineen.  Apposiakin niistä voi jo keittää, jos keittiöön asti pääsevät.

1 kommentti:

Sitkeä simppu kirjoitti...

Kyllä on hyvä tarjonta nyt Puimasuulilla kaikista uusista kesäherkuista ja kylmästä löytyy mukavasti syksyn satoakin mukaan ostettavaksi! Kävimme tänään lauantaina 2.7.lähinnä mansikka ja Siikliperuna ostoksilla. Uusi löytö oli pullollinen "Kepposta", eli tuorepuristettua omena-kurpitsamehua, aivan hurjan hyvää ja raikasta puhdasta mehua, enää tilkka jäljellä pullon pohjalla. Hauska tilanne oli kun kysyin Puimasuulin asiakaspalveluneidiltä että onkos teillä sitä ketsuppia, niin hän totesi että juu löytyy ja tuli kädessään avattu muovipullo Heinzia:) Hetken päästä löysimme yhteistyöllä pakkaskaapista sitä tarkoittamaani Yrjölän omaa avomaantomaateista tehtyä kotiketsuppia ja kaupat tuli. Sain maistaa ja ostaa kyseistä ketsuppia syksyllä Tampereen lähiruokamessuilla ja siitä pitivät kaikki jotka jaolle ehtivät!
Vaikka päivä täällä Pirkanmaalla oli pilvinen ja suurin osin sateinen, piristi piipahdus Yrjölässä kummasti.