tiistai 10. heinäkuuta 2018

Saskatoon parhaimmillaan

Saskatoon on alkanut kypsyä vinhaa vauhtia pensaissa, eli nyt on aika suunnata katse korkeisiin pensaisiin, jotka kasvavat meillä punnituspisteen välittömässä läheisyydessä. Saskatoon on maultaan mieto, mutta se on todellinen terveyspommi, mustikan veroinen. Saskatoonin poiminta on helppoa, koska pensaat ovat korkeita ja marjat kasvavat tertuissa. Osassa terttuja on toki vielä raakojakin marjoja, mutta paikoin on mahdollista poimia kokonaisia terttuja. Saskatoon-pensaat on meillä peitetty, koska saskatoon-marjat ovat hyvin usean lintulajin suurinta herkkua.

Mansikkakausi etenee, mutta jatkunee meillä ainakin syyskuulle tunneliviljelmien avulla. Tällä hetkellä keruussa on mm. Polkaa, Sonataa ja Salsaa - myöhäislajike Malwinan keruu alkanee loppuviikon tai ensi viikon aikana. Myöhästetyn istutuksen mansikoita alettaneen kerätä ensi viikolla, yritetään vaikka päivitellä twitteriin - @Marjatila -  tilanne kuvia mansikan kehityksestä.

Vadelmakauden alku lähistyy. Meillä vadelmalajikkeena on alunperin kanadalainen jaloste 'Muskoka', joka on vuosien - ellei jopa voisi sanoa vuosikymmenten - kuluessa osoittautunut parhaaksi vadelmalajikkeeksi, ainakin toistaiseksi. Muskoka-vadelmat näyttävät selviytyvän haastavistakin talvista,  ja marjat ovat riittävän suuria ja aromikkaita.

Ja vielä lopuksi muistutus: kaikissa marja-asiossa kannattaa soitella, ja varmistaa marjatilanne ennen marjaretkelle lähtöä. Ruuhkaisimpina päivinä pystymme päästämään pelloille itsepoimimaan ainoastaan poiminta-ajan ennaltavaranneet eikä valmiiksi poimittua ole välttämättä myynnissä koko aikaa.  Puhelinnumeroista 03 - 3711 163 tai 0400 - 625 636 meidät tavoittaa parhaiten aukioloaikoina, eli ma-pe klo 8 -20, la 8 - 18 ja su 10 - 20.

Ei kommentteja: