torstai 19. heinäkuuta 2018

Vadelmakausi täyteen vauhtiin

Vadelmamailla näyttäisi nyt alkavan kypsyä reilusti marjoja, ja poiminta on nyt helppoa. Vadelmikossa käy usein myös mukava tuulenhenki, ja esimerkiksi tänään aamupäivästä taivaalla leijalleet pilvenhattarat viilensivät myös mukavasti. Vadelma-asioissa kannattaa aina pirauttaa etukäteen (p. 03 - 3711 163 tai p. 0400 - 625 636). Kypsien marjojen määrä vaihtelee päivittäin, ja kannattaa varta etukäteen, jos haluaa tulla noukkimaan tai hakemaan valmiiksi poimittuja marjoja jonakin tiettynä päivänä.

Tänään peltoja kiertäessä löytyivät myös ensimmäiset makeankypsät keltaiset karviaiset, eli niiden poimimista kannattaa alkaa suunnittelemaan pikapuoleen. Punaiset karviaiset ovat vielä melko raakoja. Meillä on tällä hetkellä kokeessa myös uusi tuenta- ja leikkuutapa karviaiselle, jossa tavoitteena on saada marjoista jättimäisen kokoisia. Saa nähdä, näkyykö jo tänä vuonna ensimmäisiä muhkuja karviaisia, vai nähdäänkö ensimmäiset jätit vasta ensi vuonna. tämä helle ja kuivuus - kastelusta huolimatta - kun pakkokypsyttää jonkin verran marjoja ennen aikojaan, pienikokoisina.

Niin, ja muuten: kahviossa on uusi isompi töttörö, johon mahtuu huikea 200 g määrä gelatopehmistä. Normiannos on siis 100 g. Puimiksella on siis mahdollista nauttia tuplasti viilennystä helteeseen.

Ei kommentteja: