maanantai 25. elokuuta 2014

Elokuun satoa

Vaikka jo elokuun viimeisiä päiviä mennään, satokausi jatkuu edelleen. Tässä kohtaa toki jopa vadelman satomäärät ovat vähäisempiä, mutta toisaalta esimerkiksi pensasmustikkaa on runsaasti. Pensasmustikan satokausi jatkunee myös reilusti syyskuun puolelle: pensaiston kätköissä onraakileita odottamassa kypsymistä. Sokerimaissikausi on myös nyt parhaimmillaan, ja tällä hetkellä poiminnassa on kaikkia lajikkeita.

Omenoista on nyt kerätty kesälajikkeet, eli Pirja, Huvitus ja Vuokko. Valkea Kuulas -omenat saatiin melkein kerätyksi, ja pian on tarkoitus ahkeroida myös loput. Sen jälkeen seuraavaksi taitaa olla uuden Julyred-lajikeen vuoro. Julyred on kauniin mallinen, punaväritteinen omena, jonka makua on paljon kiitelty. Lisäksi pian on aika kerätä myös Bergius-omenat, ja tarkkailla Punakanelin ja Melban tilannetta.

Perunan itsepoimintapäivä pidetään la 6.9. klo 9 - 12, ja mikäli satoa jää kerättäväksi vielä seuraavalle päivälle (su 7.9.) niin pidämme silloin toisen itsepoimintapäivän. Itsepoiminnassa oleva lajike on Siikli, joka on kiinteä ja keltamaltoinen - kestosuosikki perunoiden joukossa.

Ei kommentteja: