perjantai 8. elokuuta 2014

Huomenna Marjatilan Markkinat

Huomenna pidetään Marjatilan Markkinoita klo 10 - 14. Markkinoille on tulossa monia myyjiä, täällä listausta myyjistä. Tänään kaikki ylimääräinen aika on käytetty markkina-alueen rakentamiseen: myyntikopit ja teltat on rakenneltu paikoilleen. Illalla kuultiin myös ensimmäiset sävelet konsertista, kun tenori Valtteri Yrjölä säestäjänään pianisti Janne Anttila testaili akustiikkaa ja tilan toimivuutta huomista konserttia varten.
Huomenna konsertti aiheuttaa muutoksen Puimasuulin aukioloaikoihin: konsertin ajan tilamyymälä-kahvio Puimasuuli on avoinna ainoastaan konserttiyleisölle klo 14 - 16. Myymälän edusmyynti palvelee normaalisti.

Vadelmakausi on edennyt normaalisti, mutta keliin nähden vadelmat ovat kypsyneet yllättävän hitaasti. Toisaalta hitaan kypsymisen myötä vadelmat ovat kasvaneet kokoa kiitettävästi. Hidas kypsyminen antaa marjoille mahdollisuuden kehittää vadelman maun ihanan täyteläiseksi. Hitaan kypsymisvauhdin takia kannattaa soitella ennen marjaretkelle lähtemistä.

Sokerimaissikausi on käynnistynyt vauhdilla. Itsepoimintaa aloiteltiin toissa päivänä, ja valmiiksi poimittua maissia on saatavana sekä kuorittuna että kuorimattomana. Aito sokerimaissi on siitä ihana, että sitä voi syödä sekä kypsennettynä että kypsentämättömänä. Kypsentämättömänä maissi sopii esimerkiksi salaatin osaksi: jyvät leikataan silloin irti terävällä veitsellä tähkästä.

Ei kommentteja: