Tulevana viikonloppuna, perjantaista sunnuntaihin, maissimaalle saa mukaansa oppaan, joka neuvoo maissin poiminassa - eli siis siinä, miten tunnistaa korjuukypsän sokerimaissin tähkän maissiviidakosta. Jos sää sallii, niin järjestämme myös maissin kypsennyksen ohjausta. Tuoremaissihan on erittäin helppo kypsennettävä, yhtä helppo kuin vaikkapa makkaran grillaus! Sokerimaissia voi syödä myös sellaisenaan, eli helppo kesävihannes on kyseessä.
Vadelmakausi jatkuu hitaasti, mutta varmasti. Vadelma on kypsytellyt marjojaan tänä vuonna hissukseen ja sama vauhti jatkuu yhä edelleen. Vadelma-asioissa kannattaa siis soitella ennen marjaretkelle lähtöä.
Omenakausi on korkattu, ja Pirja-omenoita on myynnissä. Huomenna olisi tarkoitus puristaa omenatuoremehua, eli viikonlopun aikana on todennäköisesti myös sitä myynnissä Puimasuulilla. Omatoiminen omenamehun puristuspiste on myös avattu.
keskiviikko 13. elokuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti