perjantai 1. elokuuta 2014

Marjatilan Markkinat lähestyvät

Viikon päästä lauantaina (9.8.) pidetään Puimasuulin edustalla Marjatilan Markkinat. Markkinoilla on mukana taas monta myyjää tuotteineen - toivottavasti ollaan musitettu päivittää kaikkien tiedot myös nettiin!
Markkina-aika on lauantaina klo 10 - 14 , ja heti markkinoiden päätyttyä Puiamsuulissa on tenori Valtteri Yrjölän ja pianisti Janne Anttilan konsertti. Konserttilippuja (á 10 €) on jo myynnissä Puimasuulilla.

Vadelmakausi on ollut tänä vuonna yllätyksellinen. Vadelma kypsyy hitaasti, minkä vuoksi ennen marjaretkelle lähtöä kannattaa soitella ja varmistaa marjatilanne. Melko monena päivänä iltapäivän aikana nähdään, kuinka paljon poimijoita mahtuu vielä lisää vadelmapensaisiin. Jos siis poiminta-aika on jäänyt varaamatta, kannattaa soittaa puolen päivän jälkeen, niin pystymme määrittelemään marjamäärän pensaissa.

Kesä on edennyt siihen malliin, että tänään kerättiin myös ensimmäinen isompi märää sokerimaissia ja aikaista Pirja-omenaa. Nyt alkavan viikon aikana satoa päästäneen korjaamaan satoa enemmän, ja sokerimaissin itsepoiminta alkaa heti, kun poimittavaa on runsaasti. Omenatuoremehua on tarkoitus alkaa puristamaan - ei ehkä vielä ensi viikolla, mutta viimeistään seuraavalla.

Ei kommentteja: