lauantai 9. elokuuta 2014

Marjatilan Markkinat vietetty, omenakausi aluillaan

Marjatilan Markkinat on vietetty, kiitokset markkinaväelle - niin kävijöille kuin myyjillekin. Vilskettä riitti, ja sää suosi: oli mukavan aurikoista, hiukan tuulista. Tenori Valtteri Yrjölän ja pianisti Janne Anttilan yhteiskonsertti veti tuvan täyteen väkeä - kiitos meidän ja esiintyjien puolesta.

Marjakausi jatkuu vadelman voimin: vadelma näyttää tänä vuonna kypsyvän rauhalliseen tahtiin, minkä vuoksi kannattaa soitella ennen marjaretkelle lähtöä. Mustaherukkapensaissa on vielä muutamia isompien pensaiden sisäosia keräämättä, eli jos herukan tarvetta on, niin nyt kannattaa kiirehtiä. Karviaisia on myös jonkin verran jäljellä, pensamustikkaa kypsyy vatun tapaisesti pikku hiljaa.

Marjakauden ohella omenakausi on nyt käynnistynyt. Aikaisen Pirja-lajikkeen sato on nyt kerätty, ja omenoita on myynnissä Puimasuulilla. Ensi viikon maanantaina avaamme myös suosituin omatoimisen omenamehun puristuspisteen, missä voi puristaa joko omia omenoita tai meiltä ostettuja omenoita. Omien omenoiden puristamisesta perimme pienen laitemaksun, mutta meiltä ostetut omenat saa puristaa ilmaiseksi. Ensi viikolla aloittanemme myös Valkean Kuulaan korjuun, ja siis myös Valkeaa Kuulasta tulossa pian myyntiin.

Huomenna sunnuntaina jatkamme myös suosittuja tiluskierroksia. Tiluskierroksellä pääsee ajelulle traktorin peräkärryllä. Kierroksen aikana Tommi kertoo viljelyksistämme, ja ajankohtaisista asioista pelloilla. Tiluskierros lähtee Puimasuulilta n. klo 14, ja kestää puolisen tuntia. Tervetuloa tutustumaan viljelyksiimme!

Ei kommentteja: