sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Herneen itsepoiminta alkanut, saskatoonissakin jo tummenee

Tänä viikonloppuna on päästy aloittelemaan myös herneen itsepoimintaa ensimmäisen kylvöksen alueella. Hernettähän kylvetään meillä useita kertoja, mikä pidentää naposteluun sopivien herneiden satokautta. Tuleentuessaan - eli kypsyessään - palot ja herneet niiden sisällä muuttuvat napakammoiksi ja makeus vähenee.

Saskatoon on vuosittain ollut ensmmäinen pensasmarja, jonka marjat kypsyvät. Tänäkään vuonna ei tässä asiassa ole poikkeusta - saskatoonissa on jo paikka paikoin jonkin verran kypsiä marjoja. Ne soveltuvat sinällään syötäväksi, pakasteeseen ja hilloihin. Erityisen hyvin saskatoon sopii esimerkiksi mansikan tai raparperin kanssa, koska se jotenkin taittaa niiden hapokkuutta ja lisää makeutta, myös ilman sokerilisää.

Ja mansikkaa on tietysti, montaa sorttia yhä edelleen. Itsepoiminnasta kannattaa pirauttaa etukäteen ja siten varmistaa marja- ja hernetilanne.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mikä se teidän osoite on ja puhelinnumero

Aarne Lappalainen

marjatilan blogi kirjoitti...

Hei. meidät löytää täältä Hämeenkyrön Mahnalasta (http://yrjolanmarjatila.fi/yht.html). Puhelinnumerot meille ovat: 03 - 3711 163 tai 0400 - 625 636.