perjantai 7. heinäkuuta 2017

Luvassa aurinkoinen viikonloppu?

Eri sääennusteet ovat tällä hetkellä melko yhteneväiset: nyt alkavasta viikonlopusta näyttää muodostuvan aurinkoinen ja suhteellisen lämmin - ainakin lämpimämpi kuin viime päivinä. Mansikat kypsyttelevät omaa rauhallsita tahtiaan: paikoin marjoja on runsaammin, joissakin kohdin harvemmassa, mutta kaikki marjat ovat tällä hetkellä erittäin hyvälaatuisia. Viileä sää on lisännyt selvästi mansikoiden sokeripitoisuutta: mansikat eivät kypsy äkkinäisesti, vaan kypsyminen on hidasta ja tasaista. Seuraamme sokeripitoisuuden kehitystä refraktometrillä, koska muokkaamme oman mansikkagelatopehmiksen reseptiä mansikoiden sokeripitoisuuden mukaan. Refraktometri melko yksinkertainen laite: lasilevylle laitetaan tippa nestettä, jonka sokeripitoisuus halutaan tietää. Lasilevy suunnataan valoon, ja mitta-asteikko näyttää suoraan sokeripitoisuuden.

Huomenna lauantaina Mahnalan lavalla tanssitaan perinteiset Mansikkatanssit Jaana Hiltusen ja Sheriffin tahdissa. Luvassa myös perinteisiä pelejä (renkaan- ja tikanheitto), arpajaiset ja tietysti mansikansyöntikilpailut. Tanssit alkavat klo 20 - tervetuloa, nähdään siis silloin.

Tulevana sunnuntaina 9.7. klo 13 - 17  Puimasuulin edustalle tulee kuvataiteilija K.Väri esittelemään teoksiaan. K.Väri on tuosta naapurikylästä Lemmakkalasta, ja  monipuolisesta tuotannosta löytyy lisätietoa täältä.

Ihan mukava viikonloppu tiedossa - ensi viikollahan on myös tiistai- ja keskiviikkoiltoina tamperelaisen improvisaatioteatteri Snorkkelin kesäteatteriesitys Navetalla. Näytökset alkavat klo 18, ja lippuja on myynnissä ovella ja täällä.

Ei kommentteja: