keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Mansikan aika - nyt

Viileä kesäsää ei estä mansikoiden kypsymistä - hidas kypsyminen kehittää makua ja lisää sokeripitoisuutta. Tänään aloitetiin mansikoiden poimintaa kaikilla mansikkamailla, eli nyt on hyvä aika suunnitella mansikoiden poimintaa ja säilömistä. Viikonlopuksi on luvattu aurinkoista ja melko lämmintä säätä, joten mansikkakelit ovat nyt parhaimmillaan. Mansikoiden kypsymisen ja laadun kannalta olisi hyvä, jos nyt vallitseva viileähkö ja tuulinen sää jatkuisi:  helteellä mansikat pakkokypsyvät joukolla, kun taas näin viileällä ne kehittyvät hiljakseen suuriksi ja makeiksi. Mansikan sadon määrä on suurimmillaan, kun lämpötila on noin 18°C.

Mansikoiden lisäksi monet muut kesäherkut ovat parhaimmillaan: perunat, sipulit, salaatti ja monet yrtit. Uusien perunoiden kanssa kannattaa muistaa kokeilla myös vaikkapa kananmunakastiketta , joka on helppo ja yksinkertainen lisä perunoiden kanssa.


2 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Hei! Löytyykö teiltä pahvilaatikoita itsepoimintaan vai tuodaanko mukana omat astiat? Onko parasta soittaa ja varmistaa päivän tilanne ennen tuloa?

marjatilan blogi kirjoitti...

Hei! Omiin astioihin voi kerätä, mutta myös pahvilaatikoita on saatavissa. Tällä hetkellä mansikkamaalle on päässyt hyvin, mutta aina voi pirauttaa (p. 0400 - 625 636). Itsepoiminta on avoinna tällä hetkellä ma - pe klo 8 - 18, la klo 8 - 16 ja su klo 10 - 18. Tervetuloa!